Najnowsze wieści
- Kategoria: Fotogaleria
W POSZUKIWANIU WIOSNY
W pierwszy dzień wiosny poszukiwacze z klasy 4Th wyruszyli na zajęcia terenowe aby spotkać wiosnę. Trasa spaceru wiodła urokliwymi terenami wokół Zalewu Zemborzyckiego. Uczniowie w czasie wędrówki poznawali elementy środowiska naturalnego oraz przekształconego przez człowieka.
- Kategoria: Fotogaleria
Dzień Otwartych Drzwi w Norwidzie
Tradycyjnie w pierwszy dzień wiosny w Zespole Szkół Nr 1 im. Cypriana Kamila Norwida w Świdniku odbyła się szczególna uroczystość czyli Dzień Otwartych Drzwi obchodzony w tym roku pod hasłem „Dobry zawód, dobra praca, być w Norwidzie się opłaca".
- Kategoria: Fotogaleria
HOTELARZE W VICTORII ***
W dniu 20.03.2017 klasa I technikum hotelarstwa pod opieką Pani Agnieszki Dziedzic oraz Anny Kołodziejczyk miała możliwość poznać od strony praktycznej swój przyszły zawód. Młodzież zwiedziła obiekt noclegowy tj. Hotel VICTORIA *** mieszczący się na ulicy Prezydenta Gabriela Narutowicza 58/60 w Lublinie.
- Kategoria: Fotogaleria
OILIMPIADA INNOWACJI TECHNICZNYCH I WYNALAZCZOŚCI
W dniu 16 marca 2017 roku w Zespole Szkół w Poniatowej odbyły się eliminacje okręgowe Olimpiady Innowacji Technicznych i Wynalazczości blok B (Wynalazczość). Zespół Szkół Nr 1 im. Cypriana Kamila Norwida reprezentowali uczniowie z klasy 2 Tlh Weronika Górska i Bartłomiej Lis przygotowywani przez Panią Annę Chwil.
- Kategoria: Fotogaleria
Cukiernikiem być – warsztaty cukiernicze
Cukiernik to osoba o niezwykłych umiejętnościach nie tylko kulinarnych, ale i artystycznych. To osoba pomysłowa, która nie boi się eksperymentowania, a swoje wyroby obdarza doskonałym wyglądem i smakiem. Takimi umiejętnościami wykazała się młodzież, która 11.03.2017 r. próbowała swoich sił w gastronomii w czasie warsztatów cukierniczych. Tematem przewodnim było ciasto pod tajemniczą nazwą Milky Way.
- Kategoria: Fotogaleria
Finał drugiej edycji „Warsztatów kulinarnych”
Młodzież klas III Gimnazjum im. Jana Pawła II w Świdniku pod opieką pań: Anny Niedzielskiej i Anny Gilety, od lutego do marca, uczestniczyła w drugiej edycji „Warsztatów Kulinarnych". Zajęcia nauki gotowania odbywały się w dwóch turach w Zespole Szkół Nr 1 im. Cypriana Kamila Norwida w Świdniku pod kierunkiem nauczycieli gastronomii.