Najnowsze wieści
- Kategoria: Fotogaleria
KOLEJNE POTYCZKI Z „KOŁEM FORTUNY”
Przygoda uczniów ZS Nr 1 z „Kołem fortuny” trwa w najlepsze. 11-12 grudnia kolejne grupy, zachęcone wrażeniami zasłyszanymi od kolegów i koleżanek, udały się do studia ATM Group na nagranie teleturnieju. Tym razem szansę dostali uczniowie z klasy 1TTH oraz młodzież działająca w Szkolnym Klubie Wolontariatu.
- Kategoria: Fotogaleria
NIECODZIENNA WYCIECZKA DO WARSZAWY
30 listopada grupa uczniów „Norwida” wraz z Panem Dyrektorem Krzysztofem Gałanem oraz opiekunami Panią Agnieszką Mazurek i Panią Danutą Dudzińską wybrała się na wycieczkę do Warszawy. Był to nietypowy wyjazd, ponieważ młodzież wzięła udział w nagraniu telewizyjnego teleturnieju „Koło fortuny”.
- Kategoria: Fotogaleria
Koguty, korzenie i ptaki, które latają kluczem, czyli logistycy w Kazimierzu Dolnym
Kl. 2 TL postanowiła wykorzystać ostatnie dni ładnej listopadowej pogody i spędzić je w Kazimierzu Dolnym nad Wisłą. 16 października o godz.7.00 gotowi do podróży logistycy stawili się trochę niewyspani na miejscu zbiórki dostaliśmy do jednego z najbardziej malowniczych miast naszego województwa - Kazimierza Dolnego nad Wisłą.
- Kategoria: Fotogaleria
Obchody 99 rocznicy odzyskania niepodległości
Dnia 10 listopada (piątek) w Zespole Szkół im. C. K. Norwida odbyła się uroczysta akademia z okazji Narodowego Święta Niepodległości, połączona ze ślubowaniem klas pierwszych.
- Kategoria: Fotogaleria
Hotelove spacery i nie tylko… po Zamościu
Promienie wschodzącego słońca obudziły nas tego poranka. 16 i 17 października klasa IV Technikum Hotelarstwa spędziła w niezwykłym mieście Zamość nazywanym „Perłą Renesansu".
Nasza przygoda z Zamościem rozpoczęła się odwiedzinami mieszkańców ZOO, które wzbudziły wiele pozytywnych emocji.
- Kategoria: Fotogaleria
Warsztaty w Miejskim Centrum Usług Socjalnych
W dniach 10 i 17 października odbyły się kolejne warsztaty w Miejskim Centrum Usług Socjalnych. Uczennice klasy II Technikum żywienia wraz z podopiecznymi ośrodka przyrządzili zdrowe soki , sałatkę jarzynową i surówkę. Miła atmosfera sprzyjała pracy.