Erasmus+
- Kategoria: Erasmus+
Tego dnia kierunek Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych zajmował się wydawaniem posiłków. Uczniowie sporządzali również rozliczenia finansowe na podstawie dokumentacji finansowej potwierdzającej zakup i sprzedaż, a także obliczali zyskowność i rentowność sprzedaży usług gastronomicznych.
- Kategoria: Erasmus+
Podczas kolejnego dnia we Włoszech na praktykach zawodowych Technicy Żywienia i Usług Gastronomicznych zajmowali się przygotowaniem i dekorowaniem podstawowych deserów, a potem dobieraniem zastawy stołowej do serwowanego dania i dobieraniem metod i technik obsługi konsumentów odpowiednich do rodzaju świadczonych usług. Technicy Logistyki oceniali stan ilościowy i jakościowy zapasów w celu wyznaczenia terminu i wielkości dostawy.
- Kategoria: Erasmus+
Po weekendzie na szkoleniu zawodowym we Włoszech uczniowie ponownie zabierają się do zadań i zajęć specjalistycznych. Dzisiaj uczestnicy praktyk z kierunku TŻiUG mieli za zadanie obróbkę wstępną czystą: krojenie, rozdrabnianie, mieszanie, formowanie produktów. Następnie uczyli się dobierania przypraw i ziół, przygotowania olejów smakowych, pesto i past. Po południu wydawali posiłki.