Dziś już prawie koniec praktyk zawodowych dla naszych uczniów przebywających w Grecji. Ale aktywności nie zwalniają tempa. Kierunek TŻiUG zajął się wydawaniem posiłków. Potem uczniowie planowali i prowadzili działania promocyjne świadczonych usług gastronomicznych.
Dowiedzieli się jak kalkulować koszty żywieniowe usług gastronomicznych i cateringowych przy zastosowaniu programów komputerowych do kalkulacji kosztów. Uczniowie TL zajmowali się monitorowaniem faktycznego stanu zapasów w magazynie, zabezpieczaniem zapasów przed zniszczeniem, ubytkami i kradzieżą. Potem zajęli się obliczaniem wielkości zapasów (bieżących, maksymalnych, zabezpieczających), obliczaniem dynamiki zmian w wielkości zapasów oraz dobieraniem optymalnego miejsca oraz metod składowania do podatności naturalnej i technicznej zapasów. Kierunek TH tego dnia uczył się dobierania technik sprzątania w jednostkach mieszkalnych, odpowiednich urządzeń, sprzętu i środków do rodzaju wykonywanych prac porządkowych, potem uczniowie ćwiczyli obsługę urządzeń i sprzętów do utrzymywania czystości, stosowanie środków czyszczących i dezynfekujących, a także przygotowanie jednostki mieszkalnej do przyjęcia gości.
Projekt nr 2022-1-PL01-KA121-VET-000061552 współfinansowany ze środków Unii Europejskiej.