Najnowsze wieści
- Kategoria: Fotogaleria
Cykl seminariów Lubelskiego Kuratora Oświaty „Otwarta szkoła zawodowa dla rynku pracy”
W roku szkolnym 2015/16 kadra pedagogiczna naszej szkoły uczestniczy w cyklu konferencji zorganizowanych przez Kuratora Oświaty w Lublinie dotyczących rozwoju szkolnictwa zawodowego, współpracy z pracodawcami, uczelniami wyższymi oraz zasad finansowania zadań edukacyjnych ze środków Unii Europejskiej w najbliższych latach.
- Kategoria: Fotogaleria
Nasz Samorząd we WSEI
W dniu 18 listopada 2015 r. uczennice klasy 1 Tż - Kaja Kierepka i Martyna Szabała oraz klasy 3 Th - Magdalena Beć i Agata Orysz wraz z nauczycielem języka niemieckiego Agnieszką Romanek wzięły udział w konferencji "Samorządność uczniowska jako szkoła przyszłych liderów społecznych", która odbyła się w Wyższej Szkole Ekonomii i Innowacji w Lublinie. W konferencji brały udział samorządy uczniowskie z ok. 25 szkół.
- Kategoria: Fotogaleria
Wycieczka przedmiotowa do Hotelu Alter*****
W dniu 17.11.2015 klasa I technik hotelarstwa pod kierunkiem Pani Agnieszki Dziedzic odwiedziła najwyższej kategorii obiekt noclegowy w województwie lubelskim, tj. Hotel Alter*****Spa &Wellnes w Lublinie,ul. Grodzka 30.
- Kategoria: Fotogaleria
Gotuj z VIP-em i Norwidem
Gotuj z VIP-em i Norwidem – program telewizyjny wystartował!
W czwartek 19.11.2015 r. miało miejsce niezwykle ważne wydarzenie promujące naszą szkołę. Dzięki przychylności właścicielki Restauracji Pałacowa w Wierzchowiskach - Pani Marii Stachowicz – Cioczek zostały nagrane dwa premierowe odcinki programu TV: Gotuj z VIP-em i Norwidem.
- Kategoria: Fotogaleria
Relacja z I Forum Przedsiębiorczości
W Zespole Szkół Nr 1 w Świdniku odbyło się I FORUM PRZEDSIĘBIORCZOŚCI. Impreza ta zorganizowana była w ramach Światowego Tygodnia Przedsiębiorczości, który uważany jest za największe na świecie święto przedsiębiorczości, obchodzone w 143 krajach, w tym w Polsce.
- Kategoria: Fotogaleria
Lekcja przedmiotowa w Restauracji Pałacowa
W piątek 13.11.2015 r. grupa druga klasy III Technik żywienia i usług gastronomicznych realizowała zajęcia gastronomiczne w Restauracji Pałacowa w Wierzchowiskach zorganizowane przez Panią Agnieszkę Dziedzic.