Zespół Szkół Nr 1 im. Cypriana Kamila Norwida
  • Strona główna
  • O szkole
    • O patronie szkoły
    • Sztandar szkoły
    • Historia szkoły
    • Dyrekcja szkoły
    • Statuty
    • Norwidalia
    • Media o Nas
    • Nasi stypendyści
    • Certyfikaty
  • Rekrutacja
    • Rekrutacja - harmonogram
    • Rekrutacja - aktualności
    • Technikum nr 2
    • Branżowa Szkoła I stopnia nr 2
    • III Liceum Ogólnokształcące z Oddziałami Integracyjnymi
  • Uczeń
    • Samorząd Uczniowski
    • Doradztwo zawodowe
    • Psycholog
      • Aktualności - psycholog
    • Podręczniki
    • Szkolny Klub Wolontariatu
    • Egzaminy maturalne
    • Egzaminy poprawkowe
    • Lider frekwencji
  • Rodzic
    • Harmonogram konsultacji
    • Pedagog
      • Pedagog - aktualności
    • Rada Rodziców
  • Informacje
    • Pracownicy
    • Projekty
      • II edycja – kształcenie na miarę XXI wieku
      • I edycja – kształcenie na miarę XXI wieku
      • Zajęcia dodatkowe w ramach projektów unijnych
      • Projekty zrealizowane
      • SCWEW
      • Mistrzostwo w Zawodzie
        • Edycja I
        • Edycja II
        • Edycja III
        • Edycja IV
      • LOWE
      • Otwarci na wiedzę
      • Erasmus +
      • Zagraniczne praktyki zawodowe
      • Aktywna tablica
    • Orlik
      • Regulamin
      • Rezerwacje
    • Oferty, przetargi
    • Dokumenty do pobrania
    • Biblioteka
      • Biblioteka - aktualności
      • Regulamin
      • Lektury szkolne
      • Nagrody literackie
    • Polityka prywatności
    • Deklaracja dostępności
  • Aktualności
    • Wydarzenia szkolne
    • Konkursy i akcje
    • Pasje uczniów
    • Nasze sukcesy
    • Rozgrywki Sportowe
    • Fotogaleria
    • Archiwum
  • Kontakt

795-552-505

81-751-23-94

sekretariat@zsnorwid.swidnik.pl

Cukiernik 2019/2020

Cukiernik 2019/2020

Kategoria: Cukiernik 2019/2020
Data: 30/09/2019

Uczestnicy KKZ Cukiernik– zajęcia praktyczne – 2019/2020

Uczestnicy  Kwalifikacyjnego Kursu Zawodowego  Cukiernik  mają obowiązek  odbyć  zajęcia praktyczne w cukierniach lub ciastkarniach.

Zajęcia praktyczne są realizowane w wymiarze łącznym 390 h (w tym Gospodarka magazynowa w zakładzie cukierniczym – 50 h, Procesy produkcji wyrobów cukierniczych – 340 h))– realizacja październik 2019-marzec 2020.

Uczestnicy kursu  zgłaszają miejsca praktyk składając do opiekuna kursu lub sekretariatu szkoły zaświadczenie o przyjęciu na praktyczną naukę zawodu (w załączeniu) w terminie do 06 października 2019. Na kolejnym zjeździe dla osób, które dostarczyły zaświadczenia od pracodawców o przyjęciu na zajęcia praktyczne będą wydawane umowy. Uczestnicy kursu ustalają  indywidualnie harmonogram zajęć z pracodawcą. Rozpoczęcie zajęć jest możliwe po odebraniu ze szkoły przez uczestnika kursu umowy oraz dostarczenie do szkoły podpisanej przez pracodawcę.

Warunkiem uzyskania zaliczenia z praktycznej nauki zawodu jest  złożenie do sekretariatu szkoły/opiekuna kursu do  31 marca 2020 kompletnej dokumentacji  z przebiegu zajęć praktycznych, tj. 2 zaświadczenia o  zaliczeniu zajęć (z przedmiotów: Gospodarka magazynowa oraz Procesy produkcji wyrobów cukierniczych), 2 listy obecności ( do pobrania ze strony internetowej szkoły– zakładka KKZ Cukiernik).

 

W załączeniu - wymagane dokumenty do pobrania:

1. Zaświadczenie o przyjęciu przez pracodawcę na zajęcia praktyczne

2. Lista obecności – procesy produkcji wyr. cukierniczych

3. Zaświadczenie o ukończeniu zajęć praktycznych - procesy produkcji wyrobów cukierniczych

4. Lista obecności – gospodarka magazynowa w zakładzie cukierniczym

5. Zaświadczenie o ukończeniu zajęć praktycznych gospodarka magazynowa w zakładzie cukierniczym

Kierownik szkolenia praktycznego

Agnieszka Dziedzic

Kategoria: Cukiernik 2019/2020
Data: 09/09/2019

Harmonogram KKZ Cukiernik 2019/2020

W załączeniu znajduje się harmonogram zjazdów kwalifikacyjnego kursu zawodowego Cukiernik w roku szkolnym 2019/2020.

Kategoria: Cukiernik 2019/2020
Data: 21/09/2018

Uczestnicy KKZ Cukiernik– zajęcia praktyczne – 2018/19

Uczestnicy KKZ Cukiernik mają obowiązek odbyć zajęcia praktyczne w cukierniach lub ciastkarniach na terenie Świdnika lub miejsca zamieszkania.
*Jeśli uczestnicy kursu planują odbywać zajęcia praktyczne w cukierniach poza Świdnikiem lub miejscowością zamieszkania składają podanie do dyrektora szkoły. Wzór podania w załączeniu.
Zajęcia praktyczne są realizowane w wymiarze łącznym 250 h (w tym Gospodarka magazynowa w zakładzie cukierniczym – 50 h, Procesy produkcji wyrobów cukierniczych – 200 h))– realizacja październik 2018-marzec 2019.
Uczestnicy kursu zgłaszają miejsca praktyk składając do opiekuna kursu lub sekretariatu szkoły zaświadczenie o przyjęciu na praktyczną naukę zawodu (w załączeniu) w terminie do 2 zjazdu. Na 3 zjeździe będą wydawane umowy. Uczestnicy kursu ustalają ustalają indywidualnie harmonogram zajęć z pracodawcą. Rozpoczęcie zajęć jest możliwe po dostarczeniu do szkoły podpisanej przez pracodawcę umowy. Do pracodawcy należy dostarczyć również wykaz tematów - realizacji programu nauczania (do pobrania ze strony internetowej szkoły – zakładka KKZ cukiernik).
Warunkiem uzyskania zaliczenia jest uzyskanie co najmniej 50% frekwencji z każdego z przedmiotów zajęć praktycznych oraz złożenie do sekretariatu szkoły/opiekuna kursu
do 31 marca 2019 kompletnej dokumentacji z przebiegu zajęć praktycznych, tj. 2 zaświadczenia o zaliczeniu zajęć (z przedmiotów: Gospodarka magazynowa oraz Procesy produkcji wyrobów cukierniczych), 2 listy obecności ( do pobrania ze strony internetowej szkoły– zakładka KKZ Cukiernik).

W załączeniu - wymagane dokumenty do pobrania:
1. Zaświadczenie o przyjęciu przez pracodawcę na zajęcia praktyczne
2. Program nauczania - procesy produkcji wyr. cukierniczych
3. Lista obecności – procesy produkcji wyr. cukierniczych
4. Zaświadczenie o ukończeniu zajęć praktycznych - procesy produkcji wyrobów cukierniczych
5. Program nauczania - gospodarka magazynowa w zakładzie cukierniczym
6. Lista obecności – gospodarka magazynowa w zakładzie cukierniczym
7. Zaświadczenie o ukończeniu zajęć praktycznych gospodarka magazynowa w zakładzie cukierniczym
8. Wzór podania – dotyczy uczestników odbywających zajęcia poza siedzibą szkoły/zamieszkania

Kierownik szkolenia praktycznego
Agnieszka Dziedzic

Kategoria: Cukiernik 2019/2020
Data: 20/09/2018

Aktualny plan KKZ Cukiernik 2018/2019

W załączniu znajduje się aktualny plan zjazdów KKZ Cukiernik.

  1. I zjazd KKZ Cukiernik w roku szkolnym 2018/2019
  2. Informacja dla uczestników kkz Cukiernik
  3. Zmiana terminu zajęć KKZ Cukiernik
  4. Składanie deklaracji do egzaminu zawodowego KKZ Cukiernik

Strona 1 z 2

  • 1
  • 2
zsnorwid logo footer

Zespół Szkół Nr 1 im. Cypriana Kamila Norwida w Świdniku

ul. gen. L. Okulickiego 13
21-040 Świdnik

yt logo fb logo ig logo

Informacje

  • Deklaracja dostępności
  • Polityka prywatności
  • Certyfikaty

Przydatne linki

  • OKE
  • CKE
  • Poradnia Psychologiczno-Pedagogiczna
  • BIP
  • Poczta szkolna

Copyright © 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.

Wykonanie: Cedrowa Grupa