W dniach 7 i 10 marca 2017 r. w celu poszerzenia swojej wiedzy i umiejętności kulinarnych gościli w Norwidzie na pracowni gastronomicznej uczniowie z Gimnazjum Nr 1 w Świdniku, gdzie mieli okazję wspólnie z Julitą, Agnieszką, Kingą, Jakubem, Kamilą i Weroniką z klasy 1 Tż zrealizować swoje pomysły kulinarne. Tematem przewodnim spotkania była pizza – proste lecz kreatywne danie. Nie zabrakło też kulinarnych akcentów zdrowotnych. W ramach programu Szkoła Promująca Zdrowie uczniowie wspólnie z Paniami Małgorzatą Prandotą, Anną Kołodziejczyk i Moniką Bąk przygotowali pyszny, dietetyczny deser – jabłka pieczone. Było smacznie, zdrowo i wesoło.

Małgorzata Prandota

{gallery}2017/7-10.03/small{/gallery}

{gallery}2017/7-10.03{/gallery}