ZAGRANICZNE PRAKTYKI ZAWODOWE

w ramach projektu PO WER na zasadach ERASMUS+

 

„Smaki Europy - mobilność techników żywienia ” 

 

Projekt nr 2020-1-PL01-KA102-081277 

 

realizowany ze środków PO WER na zasadach Programu Erasmus+

 

Dziś, czyli 7 czerwca 2021 rozpoczyna się rekrutacja uczniów

do udziału w projekcie „Smaki Europy - mobilność techników żywienia”.

Projekt jest skierowany do uczniów klas technikum żywienia i usług gastronomicznych oraz szkoły branżowej na kierunku kucharz/cukiernik.

Termin składania formularzy zgłoszeniowych: 30 czerwca 2021 r.

 

Projekt skierowany jest do 24 uczniów naszej szkoły z kierunków:

- Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych,

-  Kucharz/ cukiernik.

 

Osoby, które zakwalifikują się do udziału w projekcie będą uczestniczyć w szeregu działań m.in. w zagranicznych praktykach zawodowych, które odbędą się już we wrześniu 2021 roku w Grecji i będą trwać dwa tygodnie. W trakcie praktyk uczniowie pracować będą w greckich przedsiębiorstwach zgodnie ze swoim kierunkiem kształcenia. Dodatkowo w dni wolne od pracy uczniowie uczestniczyć będą w wielu wycieczkach i atrakcjach przygotowanych przez naszą grecką organizację partnerską.

Zapraszamy do udziału w procesie rekrutacji.

Wypełnione formularze rekrutacyjne prosimy składać w sekretariacie szkoły. W przypadku ucznia niepełnoletniego niezbędny jest również podpis rodzica/opiekuna prawnego.

 

Agnieszka Romanek

Anna Kołodziejczyk

 

Szczegółowe informacje o projekcie, regulamin rekrutacji oraz formularz zgłoszeniowy w załącznikach poniżej.