Dzisiejsze działania na praktykach zagranicznych dla poszczególnych kierunków obejmowały:
Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych: dobieranie maszyn i urządzeń do wykończenia, dystrybucji i przechowywania żywności, dobieranie warunków przechowywania żywności w zakładzie gastronomicznym, odczytywanie wskazań aparatury kontrolno-pomiarowej i porównywanie wyników odczytu z obowiązującymi parametrami.
Technik Logistyki: zapoznanie z infrastrukturą liniową i punktową, uwarunkowaniami rozwoju infrastruktury transportowej, kierunkami rozwoju ilościowego i jakościowego w infrastrukturze transportowej, sporządzanie planu realizacji usługi transportowej na podstawie warunków zlecenia i analiza go pod względem możliwości i efektywności wykonania, obliczanie czasu jazdy i pracy środków transportu oraz wyznaczanie trasy przewozu.
Technik Hotelarstwa: dobieranie oferty handlowej zgodnie z potrzebami gości, stosowanie instrumentów promocji usług hotelarskich, rezerwacja usług hotelarskich, korzystając z systemów rezerwacyjnych.
Projekt nr 2022-1-PL01-KA121-VET-000061552 współfinansowany ze środków Unii Europejskiej.