„Spadkobiercy Norwida…”

Kolejna osoba, której sylwetkę przybliżamy w naszym cyklu: „Spadkobiercy Norwida…”
to Bartek Galant uczeń klasy 3 THŻ. Jest on niezwykle utalentowanym młodym
pasjonatem gotowania,  a zwłaszcza pieczenia ciast.

A wszystko zaczęło się…. Już jako pięcioletni chłopiec Bartek pomagał swojej
ukochanej babci Wiesi w kuchni. Najpierw się przyglądał, a potem zaczął
pomagać w miarę swoich możliwości. Na szczęście babcia była przychylna
rodzącej się pasji wnuka, bardzo wspierała Bartka.

Bartek mówi: „Mój pierwszy samodzielny  wypiek to szarlotka. 
Od zawsze wiedziałem, że znajdę się w szkole gastronomicznej.
Swoją przyszłość wiążę z gastronomią i cukiernictwem.
Trafiłem do Norwida by móc rozwijać swój talent.”

Bartek udziela się kulinarnie i bierze udział we wszystkich uroczystościach
i wydarzeniach szkolnych przygotowując pyszne torty i ciasta.

W listopadzie 2022r. Bartek razem z koleżanką z klasy, Aliną zdobył I miejsce
w tegorocznej edycji Turnieju Smaków „Jesień na talerzu” serwując pierogi
z ziemniakami, cebulą i boczkiem.

W grudniu na „Dniu włoskim w Norwidzie” mieliśmy przyjemność skosztować
przepysznych wypieków Bartka, a zwłaszcza tortów i wielu innych ciast.

Jeszcze o Bartku usłyszycie, bo Bartek konsekwentnie realizuje swoje pasje i marzenia.