W piątek 13.11.2015 r. grupa druga klasy III Technik żywienia i usług gastronomicznych realizowała zajęcia gastronomiczne w Restauracji Pałacowa w Wierzchowiskach zorganizowane przez Panią Agnieszkę Dziedzic.
Uczniowie z zainteresowaniem wysłuchali wykładu właścicielki restauracji Pani Marii Stachowicz – Cioczek na temat historii powstania Zespołu Pałacowo – Parkowego, funkcjonowania restauracji, pola golfowego oraz stadniny koni. Poznali również tajniki sztuki kulinarnej, szczególnie kuchni polskiej oraz zasady obsługi kelnerskiej. Ponadto dowiedzieli się jakie są wymagania przedsiębiorców wobec kandydatów poszukujących zatrudnienia w prestiżowych lokalach gastronomicznych.
Na zakończenie zajęć wszyscy degustowali pyszne dania serwowane w stylowych wnętrzach restauracji. Zapraszamy do obejrzenia zdjęć.
Opracowała: Agnieszka Dziedzic
Recenzja: Renata Gierszon