Gościem tego odcinka programu był Pan Waldemar Białowąs – wicestarosta Powiatu Świdnickiego, a uczennicą reprezentującą naszą szkołę - Malwina Woś. Potrawy powstały pod kierunkiem Pana Mariusza Liwiaka – szefa kuchni w Restauracji „Dwór Choiny” i Pani Katarzyny Jankowskiej kucharza restauracji.
Tematem przewodnim zmagań kulinarnych tego odcinka były potrawy wykwintne, na specjalne okazje: "Kaczka glazurowana polana miodem, podaną ze złocistymi kopytkami, pieczonym jabłkiem i z zasmażanymi buraczkami”, a na deser "Ciasto czekoladowe z gorącymi wiśniami”.
Dziękujemy Pani Bożenie Choinie za przyjęcie nas w Jej hotelu i restauracji a Panu staroście Waldemarowi Białowąsowi za podjęcie wyzwania kulinarnego Zapraszamy Państwa w gościnne progi „Dworu Choiny”, a wszystkich tych, którzy stoją jeszcze przed wyborem szkoły i ciekawego zawodu do naszej szkoły – do zespołu Szkół Nr 1 im. C. K. Norwida w Świdniku.
Zapraszamy również właścicieli restauracji i hoteli , którzy chcą uczestniczyć w naszym programie „Gotuj z VIP-em i Norwidem” do kontaktowania się z sekretariatem szkoły.
Do zobaczenia w następnym odcinku „Gotuj z VIP-em i Norwidem”.
Prowadzące program: Renata Gierszon i Agnieszka Dziedzic