Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych rozpoczął dzień od zapoznania się z pracą kelnerów w restauracji. Poznali organizację pracy na sali, system zamówień i rozliczeń oraz obsługę gości w restauracji. Następnie praktykowali przygotowanie i podawanie posiłków, dbając o każdy szczegół serwowania dań.

Dziś logistycy poznawali pracę w strefach magazynowych. Uczyli się rozpoznawania etapów postępowania podczas procesów magazynowych oraz dobierania odpowiednich systemów wspomagających zarządzanie magazynem i zapasami.

Hotelarze zapoznali się z obsługą urządzeń i sprzętów do utrzymywania czystości. Stosowali odpowiednie środki czyszczące i dezynfekujące, przygotowując jednostki mieszkalne do przyjęcia gości.

Praktyki zawodowe to nie tylko nauka, ale i codzienne wyzwania

Projekt nr 2024-1-PL01-KA121-VET000208621 i 2023-1-PL01-KA121-VET000131342 dofinansowany przez Unię Europejską