Dziś uczniowie zgłębiali techniki podawania dań i napojów. Nauczyli się zasad doboru odpowiedniej zastawy stołowej i sztućców do różnych dań, co ma kluczowe znaczenie w gastronomii.
Logistycy skupili się na zabezpieczaniu zapasów przed zniszczeniem, ubytkami i kradzieżą. Monitorowali faktyczny stan zapasów, obliczając ich bieżące, maksymalne i zabezpieczające poziomy.
Hotelarze zapoznawali się z klasyfikacją usług hotelarskich, które są oferowane gościom. Uczyli się, jak organizować i realizować zamówienia dotyczące usług dodatkowych w hotelach.
Praktyki to czas na naukę szczegółów, które pozwalają osiągnąć perfekcję w pracy!
Po południu wszyscy odwiedzili winiarnię Chateau de Coussergues, gdzie poznali proces tworzenia wina. Następnym punktem programu była perfumeria
Projekt nr 2024-1-PL01-KA121-VET000208621 i 2023-1-PL01-KA121-VET000131342 dofinansowany przez Unię Europejską