Erasmus+
Dzień 8 PDF Drukuj
wtorek, 09 maja 2023 00:00

Po weekendzie na szkoleniu zawodowym we Włoszech uczniowie ponownie zabierają się do zadań i zajęć specjalistycznych. Dzisiaj uczestnicy praktyk z kierunku TŻiUG mieli za zadanie obróbkę wstępną czystą: krojenie, rozdrabnianie, mieszanie, formowanie produktów. Następnie uczyli się dobierania przypraw i ziół, przygotowania olejów smakowych, pesto i past. Po południu wydawali posiłki. Dzisiaj kierunek TL zapoznał się z czynnościami wykonywanymi w poszczególnych strefach magazynowych, etapami postępowania podczas wykonywania procesów magazynowych. Uczniowie uczyli się dobierania systemów i metod wspomagających zarządzanie magazynem i zapasami. Tego dnia uczniowie z TH zapoznali się z dobieraniem sprzętu i zastawy stołowej do ekspedycji śniadań. Ich zadaniem było także dzisiaj przygotowanie Sali konsumpcyjnej do obsługi gości.

Projekt nr 2022-1-PL01-KA121-VET-000061552 współfinansowany ze środków Unii Europejskiej.

 
ERASMUS + PDF Drukuj
poniedziałek, 08 maja 2023 06:50

 
LOGISTYCY NA PRAKTYKACH PDF Drukuj
poniedziałek, 08 maja 2023 06:41

 
Dzień 5 PDF Drukuj
sobota, 06 maja 2023 00:00

Podczas kolejnego dnia we Włoszech na praktykach zawodowych uczniowie z kierunku Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych obliczali na podstawie receptur zapotrzebowanie na produkty do przygotowania potraw, szacowali koszty przygotowania potraw. Potem zajmowali się dobieraniem metod i technik przygotowania dań w zależności od zastosowanych produktów oraz obróbką wstępną brudną: sortowanie, mycie, oczyszczanie, płukanie produktów. Technicy Logistyki poznawali wpływ układu stref na funkcjonowanie magazynu. Zajmowali się również takimi zagadnieniami jak wskaźniki optymalizacji zagospodarowania powierzchni magazynowej i zastosowanie metod wyznaczania najlepszego rozwiązania w zakresie zagospodarowania powierzchni i przestrzeni magazynowej. Później uczniowie dobierali urządzenia pomiarowe do określania ilości i jakości zapasów i ćwiczyli korzystanie z urządzeń transportu bliskiego do przemieszczania zapasów w magazynie. Tego dnia uczniowie kształcący się na kierunku Technik Hotelarstwa zajęli się przyjmowaniem oraz realizacją zamówień gości w zakresie usług dodatkowych. Ich zadaniem było zorganizowanie usług dodatkowych zgodnie z przyjętym wcześniej zamówieniem.

Projekt nr 2022-1-PL01-KA121-VET-000061552 współfinansowany ze środków Unii Europejskiej.

 
WIEŚCI Z WŁOCH PDF Drukuj
piątek, 05 maja 2023 08:11

 
« pierwszapoprzednia12345678910następnaostatnia »

Strona 3 z 13

 EFRR plakat 12.4-1

 Plakat projektu 12

 plakat.jpg

  plakat EFS przed 2018

  plakat EFS poziom po 2018

 EFS plakat pion po2018

12.4 IV

Sport w Norwidzie

Kort tenisowy

 

 bip_logo_pomn1_grad